Van Otlu Peyniri
Tadı, aroması ve üretim kalitesiyle Van ilimizle özdeşleşen ve özel bir lezzet olan Van otlu peynir; bahar aylarında bir çok otun yetişmesi sebebiyle yüksek meralarda otlanan koyunların sütünden üretilmektedir. Otlu peynire 25 çeşit ot katılabilmekte olup bunlardan başlıcaları, mendi, sirmo, heliz, yabani nane ve kekiktir. Anadolu coğrafyasının sunduğu enfes lezzetlerden bir tanesi olan van otlu peyniri içerisinde ki otlar, besin değerini arttırmakta, hazım derecesini yükseltmekte ve insan sağlığına zararlı mikroorganizmaları etkisiz hale getirmektedir. Lezzetini almasını otlar sağladığı kadar kıvamı tutturulduktan sonra toprak küplere hiç hava almayacak şekilde yerleştirilmesiyle, üç ila yedi ay arasında toprakta gömülü halde bırakılması da etkilidir. Ayrıca Van Otlu Peynir C vitamini yönünden dünyanın en zengin peyniri özelliğine sahip bir peynir çeşididir. Güven ve afiyetle tüketebilirsiniz.