Kayseri Katmeri
Hemen hemen her yörede bulunan ve bulunduğu yöreye ait olan katmer; muhteviyatı, hazırlanışı ve pişirilişi bakımından Kayseri’de bol tahinli katmer olması sebebiyle farklılık göstermektedir. Kayseri’de katmer bağ kültüründen gelen ayrıcalıklı bir lezzettir. Kayseri bağ kültüründe geleneksel bir hal almış sabah kahvaltılarının olmazsa olmazları arasında olan Kayseri katmeri, gilamada ateşinde sacda pişirilerek hazırlanmaktadır. Kayseri katmerini Çemen’s Atölye’de Kayseri’nin maharetli hanımları tarafından binbir özenle el yapımı olarak hazırlanıp; tuzlu hamuru, tahin ve tereyağı ile yağlanarak harlı ateşte sık sık çevrilerek tel tel kıvama gelecek şekilde pişirilmektedir. Eşsiz lezzetler arasında yer alan Kayseri katmerini gül reçeli veya üzüm pekmezi ile sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ederiz. (Isıtarak tüketebilirsiniz.)
Alerjen madde içerir. (Gluten, Susam Tohumu)