Roquefort peyniri yada Rokfor Peyniri Güney Fransa’nın Roquefort kasabasında üretilen içi küflü, güzel kokulu bir peynir türüdür. Rokfor peynirinin yapımında Roquefort kasabası civarındaki doğal mağaraların ve sonradan bu mağaralara benzetilerek yapılan mahzenlerin olduğu kadar Rokfor küfünün de büyük etkisi bulunmaktadır. Rokfor peynirinin küfü ise üçte ikisi buğday unu, üçte biri çavdar unu olan bir hamurla hazırlanmaktadır. Hazırlanan peynirler mağaralarda iki yada üç ay kadar bir süre bekletilmektedir. İyi bir Rokfor peyniri kavuniçi renginde, ince kabuklu, içi beyaz küf damarlı olan tereyağı yumuşaklığında ve tadındadır. Diğer peynirlere göre ise daha dayanıklı bir peynir türüdür. Sizde farklı bir peynir tatmak isteyenlerden iseniz kesinlikle tavsiye edeceğimiz bu peyniri seçtiğiniz gramaja göre sizlere ulaştırıyoruz. Güven ve afiyetle tüketebilirsiniz.