·Doğum yeri Bulgaristan olan Kaşar peyniri, kahvaltı masalarında, yemek tarihleri ve hamur işlerinde misafir ettiğimiz, salatalarımıza renk katan yüz yıllık bir lezzet. Yahudi bir peynir ustasının kızı tarafından, kazara bulunduğu rivayet edilen bu lezzetli peynir, günün her öğününde, tatlısından tuzlusuna tüm peynirli tariflerde karşımıza çıkıyor. Önce Selanik ve sonrasında tüm dünyaya sevdirdiği kaşar peyniri, Anadolu coğrafyasında da birçok bölgede başarı ile üretilen peynir ürünleri arasında yerini almıştır.Kelle kaşar peyniri; mevsimine uygun olarak inek, koyun ve keçi sütlerinden üretilen, içerdiği ortalama %25 yağ oranı ve 100 gr tüketildiğinde günlük kalsiyum ihtiyacının neredeyse %65 oranında karşılaması nedeniyle her yaştan insan tarafından güvenle ve sağlıkla tüketilebilen süt ürünleri çeşitleri arasında yerini almıştır. İçeriğinde bulunan; B1, B2, B6, B12 vitaminlerinin yanı sıra, barındırdığı demir, potasyum, çinko, selenyum ve kalsiyum sa Devamını Göster