Hanımeligiller familyasından olan Gilaburu meyvesi, kıpkırmızı top top, salkım şeklinde meyveleriyle dikkat çeken Mucizevi Doktor diye bilinen bitkidir. Selçuklu ve Osmanlı döneminde güzel beyaz top top açan çiçeklerinden dolayı "Gül Ebru” diye anılırken İsim değişe de Gilaburu ismini almıştır. Gilaburu meyvesi içerisinde yüksek oranda C ve E vitamini bulundur. Sağlıklı yaşam tarzını benimseyenler için mükemmel bir seçenek olan gilaburu meyvesi, vitamin ve mineral açısından zengindir , bağışıklık sistemini destekler ve en önemlisi böbrek rahatsızlıklarında oldukça etkili olduğu bilinir.
· Gilaburu meyvesi, gilaburu bahçelerinden toplandıktan sonra, salamura yapılan bidonlarda içme suyu içerisinde bekletilir . Gilaburu meyvesinin olgunlaşma aşamasında herhangi bir katkı ve koruyucu madde kullanılmaz. Bidonun içindeki su kesinlikle içilmez, meyveler tüketildikten sonra kalan su atılmalıdır.
· Bekleyen Gilaburu meyvesi su içerisinde serin ve güneş görmeyen yerde yaklaşık 1 yıl taze kalabilir. Yaz aylarında buz dolabında muhafaza edilmelidir.
Gilaburu Nektarı Nasıl Hazırlanır?
· Gilaburu meyvesi beklediği su içerisinden alınarak bir süzgeç içerisine konulur ve önce yıkanır. Daha sonra ezilerek özü çıkarılır.
· 3 su bardağı gilaburu özüne yaklaşık 2 su bardağı su eklenerek 1 lt Gilaburu nektarını hazırlamış olursunuz. 1 Litre gilaburu nektarını hazırladıktan sonra buzdolabında yaklaşık 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.
( Taze olarak tüketmek için günlük sıkıp içmenizi öneririz. )
· Buzdolabında bekleme aşamasında suyu ve özü bir birinden ayrışarak özü şişenin tabanına çöker içmeden önce mutlaka çalkalayınız.
· Gilaburu nektarının ekşimsi bir tadı vardır. Tüketmeden önce dilerseniz ,şeker ,bal yada portakal suyu ile tatlandırabilirsiniz. ( Diyabet hastaları için geçerli değildir.)
· Böbrek taşı yada böbrek kumu tedavisinde çok etkili olan Gilaburu Nektarını tüketmenizi öneririz. ( Tüketmeden önce mutlaka hekiminize danışmayı unutmayın.)
Kullanım Önerilerimiz Şu Şekildedir;
Yaz aylarında çocuklar için üretilen dondurma kalıplarına gilaburu nektarının özünü ekleyip dondurarak, daha eğlenceli şekilde dondurma gibi tüketmelerini sağlayabilirsiniz.
Yetişkinler için ise; buz kalıplarında gilaburu nektarının özünü dondurup limonata yada portakal suyu içerisine katarak tüketebilirsiniz.
Kargo Süreci;
· Gilaburu meyvesini sizlere göndermeden önce bidon içerisindeki suyun tamamı boşaltılacaktır. Ürünü teslim aldıktan sonra bidonun tamamını su ile doldurunuz ve meyve bitene kadar su içerinde muhafaza ediniz.
· Çemen’ s Gurme’ den aldığınız Gilaburu meyvesini Kayseri yöresinden sofralarınıza taze ve güvenli şekilde ulaştırıyoruz. Şimdiden Afiyet, şifa olsun..
· Gilaburu meyvesini 5 Litrelik Bidonda gönderiyoruz. Meyvenin ağırlığı: 2,4Kg ‘dır.