♥Kalbi Olan Sağlık Deposu Bir Sebze♥
Enginar, (Cynarascolymus), Astracea familyasına dahil olan çok yönlü şifalı bir besindir ve sebze olarak bilinse de, aslında devedikeni bitkisinin bir türüdür. Bitkinin baş ve yapraklarından çeşitli şekillerde faydalanılmaktadır. Ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesi ve iklimi bu bitkinin yetişmesi için çok uygundur ve yoğun olarak da İzmir, Bursa, Aydın, Antalya ve Adana illerinde üretimi yapılmaktadır.En lezzetli kısmı tüm yapraklarının ortasında kalan göbek kısmıdır ve genellikle daha pahalıdır. İçinde barındırdığı birbirinden farklı vitamin ve mineral sayesinde insan sağlığı için birden fazla önem taşır. Enginar, kullanım alanı geniş olan sebzelerdendir. Enginarın içinden birbirinden güzel yemekler, yapraklarından çay, saplarından da salata yapma imkanımız bulunmaktadır. Çemen’s Gurme olarak bu sağlıklı mı sağlıklı sebzeyi, tam yöresinden, mevsiminde sizler için hazırlıyor en doğalı, yöreseli, tazesi ile buluşturuyoruz.
Bu şifa deposu ürünü harika bir tarif ile değerlendirip sofralarımıza lezzet katalım
Malzemeler:
Yapılışı:
Afiyet olsun ♥