Ödüllü Lezzet Tepsi Mantısı
07-06-2023
17:16
Ödüllü Lezzet Tepsi Mantısı
Tepsi Mantısı Çemen’s üretim merkezinde Kayserili hanımlar tarafından geleneksel yöntemlerle el yapımı olarak incecik açılan hamuru tek tek kesildikten sonra dolgun dana eti ile doldurulup kenarlarından kapatılarak görsel bir şölen şeklinde tepsiye özenle dizilmektedir. Yapılışı zahmetli olsa da hazırlanması çok kolay olan tepsi mantısının hazırlanışı için,
Çemen’s Tepsi Mantısını ocakta ısıtın.
Ayrı bir tavada Çemen’s mantı sosuna bir miktar su ilave ederek kaynatın.
Isınan mantının üzerine sosu gezdirerek yavaşça dökün.
Tepsi mantısı sosu çektikten sonra üzerine tere yağı gezdirebilirsiniz
Sarımsaklı yoğurt ve sumak ile servis edebilirsiniz
Afiyet olsun J