Stok Kodu:
153.17.10011
Stok Durumu:
Var
Yorum Yap

GİLABURU MEYVESI 5 KG

275,00 TL
Taksit Fiyatları Kredi Kartı ve Havale ile ödeme kolaylığı
Hanımeligiller familyasından, Halk arasında geleboru, kartopu, Gildar, Kirebolu, Frenk üzümü, Dağdığan gibi isimlerle de anılan, botanik dünyasında viburnum opulus ismiyle bilinen gilaburu, kıpkırmızı top top, salkım şeklinde meyveleriyle dikkat çeken Mucizevi Doktor  diye bilinen bitkidir. Selçuklu ve Osmanlı döneminde güzel beyaz top top  açan çiçeklerinden dolayı "Gül Ebru” diye anılırken İsim değişe değişe Gilaburu ismini  almıştır. 
Genellikle İç Anadolu'da Kayserinin bazı ilçelerinde yetişen en önemli endemik tür meyvelerinden çalı şeklinde bodur bir bitkidir. Meyveleri sonbaharda toplanır. İlk toplandığında acı bir tadı vardır. Su içinde salamura yapılır. Önceleri sert halde olan meyveler Ekim Kasım gibi yumuşamaya  başlar. Meyveler, salamura yapıldığında acılığını kaybeder. Bu haliyle içilebilir hale gelmiştir. 
1) Gilaboru kabuk ekstresi ile SAMOCHOWIEC ve GACHOWSKI 1957’de yaptıkları araştırmalarda ince bağırsak, kalın bağırsak ve rahim kramplarını önlediğini tespit etmişlerdir.(LBH.II.795)
2) SMIROVA ve JADROVA 1968’de yaptıkları araştırmalarda Gilaboru ekstresinin kanın pıhtılaşmasını hızlandırdığını tespit etmişlerdir. (Age)
3) ALEN 1881’de 19 kişi üzerinde Gilaboru tentürü ile tedavi denemesi yapmış ve bunlardan sadece kadınlardaki genital ağrıların iyileştiğini tespit etmiştir. (Age)
4)Gilaburu meyvesi hakkında halk arasında bilinen faydalarını bilimsel temellere oturttuklarını belirten, Prof. Dr. Gülçin Saltan İşcan;  Böbrek taşı düşürmesi özelliğinin klinik öncesi ve klinik çalışmalarının yapıldığını, bilimsel çalışmalar ışığında ürünü ticarileştirmek için Ankara Üniversitesi Teknopark'ı bünyesinde bir şirket kurup endüstriyel üretim yaptıklarını ve  Şu anda eczanelerde satılır hale geldiğini belirtiyor.
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülçin Saltan İşcan; ABD'deki İlaç ve Gıda Dairesinin gerekliliklerine uyarak ham maddeyi ABD'ye ihraç ettik ve ABD'de 'Gilaburu +PP' adıyla satılıyor. Kayseri'de yetişen bir bitki bugün ABD raflarında. Tarım Bakanlığından onay alınmış takviye edici gıda olarak satılıyor" diyor.
5)ABD ilaç departmanı olan United States Pharmacopoeia tarafından onaylanan Gilaburu bitkisi, kanser önleyici özelliktedir, antioksidanlar ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. C vitamini deposu olarak geçen portakaldan 10 misli daha fazla C vitamini ihtiva eder. İlaç sanayinde bu bitkiden faydalanıldığını belirtmektedir.
6)Anadolu Ajansı 30.10.2018 - Gilaburu bitkisinin faydaları bilimsel olarak kanıtlandı. Özellikle böbrek taşı hastalarının yakından tanıdığı, Türkiye'nin farklı bölgelerinde "gilabolu, gilaboru, giraboru, kirabolu, frenk üzümü" gibi çeşitli isimlerle anılan gilaburu, içeriğindeki mineraller ve asit dolayısıyla "gençlik iksiri" olarak da anılıyor.
7)Kırıkkale Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Farmakoloji Ve Toksikoloji Anabilim Dalı, Öğretim Üyelerinden Recep Yıldız ve  Hüsamettin Ekici, Gilaburu (Viburnum opulus L.)’nun farmakolojik açıdan değerlendirilmesi konulu  bilimsel araştırmasında; Gilaburu meyvesi içerisinde bulunan biyoaktif maddeler üzerine yapılacak araştırmalarla bu meyvenin tıbbi ilaç olarak kullanımının önemi vurgulanması gerektiğine dikkat çekiyor. 
8)Viburnum cinsinden Gilaburu, dünyada ve yurdumuzda en yaygın olarak bulunan ve tıbbi kullanış amacına sahip olan bitkidir. (Yürüker 1993, Altun ve ark. 2007).
9)Gilaburu geleneksel bir içecek olarak tüketilmektedir. Meyve sonbaharda ekim kasım aylarında olgunluk durumuna göre toplanmaktadır. Bitki topraktan yapılmış küplere ya da plastik kaplara konmadan önce su ile yıkanmakta, yaprak ve diğer kısımlar ayrıldıktan sonra konulmaktadır. Üzerine su ilave edilip hava almayacak şekilde serin ve karanlık yerde 3 ay boyunca saklanmaktadır. 
Bu zaman zarfında meyvede olgunlaşmaya bağlı olarak buruk tadında bir kısım düzelme meydana gelir. Olgunlaşmayla beraber meyveler ezilir ortaya çıkan posa 1:4 oranında sulandırılıp az miktarda şeker eklenerek tüketim için hazır hale gelmektedir (Soylak ve ark. 2002,Aksoy ve ark. 2004, Hızlısoy 2009).
10) ve çevresinde gilaburu; böbrek taşlarının düşürülmesinde, karaciğer, mide, prostat ve idrar kesesi rahatsızlıklarında, diyabet, kabakulak, romatizma, hemoroid, sinirsel bozukluklar, hipertansiyon ve âdet düzensizliklerinde kullanılmaktadır (Aksoy ve ark. 2004, Çam 2005).
11)Özellikle gece uyku esnasında meydana gelen şiddetli ve ani şekillenen kas spazmlarında gilaburu bitkisinin spazmolitik özelliğinden yararlanılmaktadır ve bu yüzden de ingilizcede bu bitki "cramp bark” olarak isimlendirilmektedir (Zarifikhosroshahi 2015).
12)Ayrıca dermatolojik yaralarda bitkinin gövde kabuklarından sağlanan tozların tereyağı ile karıştırılıp sürüldüğü ve boğaz ağrısı, diş ve ağız iltihaplarına karşı çiçekleri ve meyveleri suda kaynatıldığında etkili olduğu bilinmektedir (Aksoy ve ark.2004, Çam 2005).
13)İtalya’da "Pallone di maggio” ismiyle anılan gilaburu düşük engelleyici olarak kullanılmaktadır.  
14)Bulgaristan’da "Tchervena kalinka” ismiyle anılır ve   kanamayı azaltıcı olarak kullanılmaktadır (Leporattive Icancheva 2003).
GİLABURU MEYVESI 5 KG GİLABURU MEYVESI 5 KG ürününü cemens.com.tr üzerinden siparişini verebilirsiniz. En kaliteli ve seçkin lezzetler için tıklayın. 153.17.10011 GİLABURU MEYVESI 5 KG

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.